fbpx

Cum câștigă bani bloggerii?

Pot începe un blog gratuit?

Cum aleg un nume de domeniu bun pentru blogul meu?

…dar toți își iau locul în spate:

De ce să începi un blog? Ar trebui să încep un blog?

Odată cu dominația conținutului video pe YouTube și Facebook, plus apariția platformelor de „microblogging” precum Instagram și Twitter, este rezonabil să ne întrebăm dacă întreaga idee a blogurilor este puțin învechită.

Cu toate acestea, numerele spun o altă poveste:

Zeci de mii de bloguri noi sunt create în fiecare zi

Potrivit Statista, numărul bloggerilor numai în Statele Unite este stabilit să ajungă la 31,7 milioane până în 2021

Pe WordPress, în fiecare lună sunt scrise 70 de milioane de postări noi pe blog

Cercetătorii de piață estimează că peste 75% dintre utilizatorii de internet citesc bloguri în mod regulat

Se preconizează că marketingul de conținut, care include blogging-ul, va fi o industrie de 412,88 miliarde de dolari încă din 2021

Cu alte cuvinte:

Dacă obiectivele dvs. sunt să vă construiți un public și să câștigați bani online, întrebarea nu este dacă ar trebui să începeți un blog în 2021 – de ce nu ați face-o?

Deci, da, ar trebui să creati un blog. Chiar acum.

Și datorită acestei postări, acum știi cum să o faci, pas cu pas.

Cât câștigă un blogger începător?

Dacă lucrați pentru o altă companie, puteți câștiga până la 50.000 lei pe an. Specialiștii în creare de conținut sunt plătiți foarte bine.

Pe de altă parte, majoritatea bloggerilor începători sunt pasionați. Se joaca în timpul liber și rareori nu prea fac mare lucru.

Dacă te angajezi să faci bloguri pe termen lung și începi un blog cu adevărat popular, poți câștiga un milion sau două (sau mai multe). Este un drum lung și majoritatea oamenilor eșuează, dar este realizabil.

Ce este un blog?

Potrivit WordPress:

“Blog”este o versiune prescurtată a  weblog ”, care este un termen folosit pentru a descrie site-urile web care mențin o cronică continuă a informațiilor. Un blog conține comentarii online de tip jurnal și linkuri către articole de pe alte site-uri web, prezentate de obicei ca o listă de intrări în ordine cronologică inversă. Blogurile variază de la personal la politic și se pot concentra pe un subiect restrâns sau pe o gamă întreagă de subiecte.

Blogurile au crescut puțin din zilele lor de „weblog”, desigur. Astăzi, avem bloguri de călătorie, bloguri alimentare, bloguri de modă, bloguri pentru podcast-uri, bloguri utilizate ca jurnale online, bloguri care vând produse și orice altceva între ele.

Cât costa un blog?

Depinde.

Dacă obiectivele dvs. de blog nu sunt să creșteți publicul și să câștigați bani, puteți să faceți blog pe Medium. Este gratuit și vă va permite scriitorului din tine să strălucească.

Cu toate acestea, dacă doriți să obțineți venituri pasive cu ajutorul blogurilor, va trebui să achiziționați anumite lucruri.

De exemplu:

  • Un nume de domeniu incepe de la 50 de lei pe an
  • Gazduirea de la TLH incepe de la 3 euro pe luna

Ce este Gutenberg:

Cunoscut și sub numele de editor de blocuri WordPress, editorul Gutenberg a intrat în folosinta ca parte a versiunii WordPress 5.0 în decembrie 2018.

Este un editor modern, drag-and-drop, care a înlocuit editorul clasic TinyMCE.

Cum incep un blog personal?

Dacă tot ce aveți nevoie este un blog personal (fără listă de e-mail, fără marketing afiliat etc.), folositi Medium.com.

Este gratuit, este ușor de utilizat și are o estetică frumoasă și modernă (dacă vă interesează acest gen de lucruri).

Este WordPress gratuit? Ce este WordPress-ul?

WordPress.com este gratuit. Software-ul WordPress.org găzduit automat este gratuit din punct de vedere tehnic (oricine îl poate descărca). Cu toate acestea, întrucât este găzduit automat, va trebui să plătiți pentru găzduirea web și înregistrarea numelui de domeniu.

Ce pot face pentru a opri comentariile spam?

Întrucât este cea mai mare platformă de blogging din lume, WordPress este o țintă populară a spamului de comentarii.

Și, deși nu puteți face nimic pentru a preveni complet comentariile spam (în afară de a dezactiva funcționalitatea de comentare pe site-ul dvs.), există pași pe care îi puteți lua (pe lângă instalarea unui plugin anti-spam) pentru a vă consolida apărarea și a minimiza cantitatea de spam pe care îl primiți.

Păstrați comentariile în moderație

Dacă doriți să țineți comentatorii pentru prima dată cu moderare până când le puteți examina și aproba comentariul, urmați acești pași:

1.În panoul de navigare din stânga, treceți cu mouse-ul peste Settings

2.Apasati pe Discussion

3.In sectiunea Email me whenever  bifati Anyoane posts a comment si A comment is held for moderation

4.In sectiunea Before a comment appears, bifati optiunea Comment author must have a previously approved comment

Dacă doriți să țineți toate comentariile in moderare, chiar și de la persoane care au primit comentarii aprobate anterior, bifati optiunea Comment must be manually aproved.

Acesta din urmă se va asigura că comentariile spam nu pot să se strecoare și să apara pe blogul dvs. pentru ca lumea să le vadă, dar înseamnă că va trebui să examinați cu atenție comentariile în așteptare din tabloul de bord.

Închideți comentariile după un anumit număr de zile.

Cele mai multe comentarii legitime pe care le primiți vor ajunge în primele câteva săptămâni după ce ați făcut clic pe butonul PUBLICARE de pe postarea dvs. Închiderea secțiunii de comentarii a unei postări după o anumită perioadă de timp este o modalitate ușoară de a reduce cantitatea de spam pe care îl primiți.

Iată cum o puteți face:

1.În panoul de navigare din stânga, treceți cu mouse-ul peste Settings

2.Apasati pe Discussion

3.In sectiunea Other comment settings , bifati optiunea Automaticaly close comments on articles older than X days.

Introduceți numărul de zile pe care doriți să le treceți înainte ca comentariile să fie închise. Perioadele de 30 de zile și 60 de zile sunt frecvente.

Dezactivați Pingbacks

Un pingback este o notificare care apare în secțiunea de comentarii atunci când un alt blog s-a conectat la acesta.

Sună grozav, dar problema este că pingback-urile sunt ușor abuzate de către spammeri. Dacă blogul dvs. este activat pentru pingback, comentariile dvs. pot deveni depășite de spam.

Cel mai bine este să dezactivați pingback-urile. Iată cum o faceți:

1.În panoul de navigare din stânga, mergeti la Settings

2.Apasati pe Discussion

3.În sectiunea Default article settings, debifati Allow link notifications from other blogs(pingback and trackbacks) on new articles

Trimite articolul pe: