fbpx

Cand vine vorba de website-uri, preventia este intotdeauna mai buna decat tratarea. Costurile de reparare ale unui site nu sunt doar cele legate de programarea efectiva ci si cele legate de imaginea pe care afacerea ta o afiseaza clientilor tai. Din acest motiv trebuie sa te asiguri ca ai un plan de mentenanta adecvat nevoilor tale.

Trebuie sa aflii care sunt acele nevoi. Fiecare site are nevoie de diferite tipuri de mentenanta. Cum iti dai seama de ce tip de mentenanta ai nevoie?

Mai jos o sa incercam sa definim aproximativ costurile pe tipuri de website-uri .. si ca exemplu o sa luam un website al unui restaurant fictiv.

Ce intelegem prin mentenanta sitului?

Primul lucru care ne vine în minte pentru majoritatea oamenilor este securitatea site-ului dvs. web. Dar cuprinde mult mai multe. De asemenea, am grupat următoarele în definiția menținerii site-ului web.

  • Securitatea sitului
  • Testarea sitului pe diverse device-uri. Asigurarea ca e mobile friendly
  • Performata sitului,
  • Continutul website-ului
  • Analiza SEO

Pot face mentenanta website-ului singur?

Poti sa-ti faci intretinerea masinii singur? Cu siguranta DA, anumite sarcini le poti prelua tu. Dar sunt lucruri unde ai nevoie de un expert.

Cost mentenanta website dupa tipul site-ului

Nu toate siturile au nevoie de acelasi tip de mentenanta. Blogul tau despre pesti de acvariu nu are nevoie de grafica sau complexitatea unui sistem de email marketing cum ar avea nevoie un site de vanzari cosmetice. Mai jos estimam costurile lunare in functie de tipul de site:

  • Site Hobby/personal – domeniul si hostingul sunt cam singurele costuri legate de mentenanta pe care un astfel de site le are. Estimam costurile undeva intre 3 si 20 euro pe luna
  • Site Business – site de prezentare – in functie de marimea afacerii costurile de mentenanta pot varia intre aceeasi 3 euro de mai sus .. pana la 200-250 euro pe luna. In aceste costuri includem costurle cu domeniul, hosting, grafica, email marketing, update-uri site si mentenanta server.
  • Site Ecommerce – Magazin Online – Evident si in acest caz costurile variaza. Poti plati usor intre 500 si 5000 euro pe hosting, domeniu, elemente grafice, marketing online, suport tehnic, securitate, analiza si urmarirea traficului, update-uri, etc.
  • Corporate – nu exista limite

Trimite articolul pe: