Angajarea unui web designer este una dintre cele mai importante sarcini cu care vă veți confrunta ca proprietar de companie. Indiferent dacă proiectați un site web nou pentru afacerea dvs. pentru prima dată sau reproiectați unul existent, designerul web pe care decideți să îl angajați va dicta succesul site-ului dvs.
Desigur, angajarea unui web designer ideal care înțelege nevoile și obiectivele companiei dvs. specifice vine cu o presiune mare. Cu atâtea opțiuni ale companiilor de web design , atât la nivel local, cât și la nivel global, poate deveni complicat. Din acest motiv, cea mai bună abordare este de a utiliza un proces de angajare aprofundat. La fel ca angajarea unui nou angajat, alegerea unei firme de web design necesită interviuri, revizuirea rezultatelor, solicitarea unui portofoliu de muncă și verificarea referințelor.
Deci, de unde știi dacă un web designer este potrivit pentru afacerea ta? Cheia este să puneți întrebările corecte. După ce vă faceți diligența, răspunsul va deveni clar cu privire la firma de design web care vă înțelege cel mai bine viziunea, obiectivele și calea pe care vor trebui să o urmeze pentru succesul dvs. Consultarea inițială oferă, de asemenea, potențialei companii de web design șansa de a pune întrebări și de a vă cunoaște afacerea, publicul țintă și obiectivele site-ului web, astfel încât să își poată aplica expertiza în dezvoltarea unui plan care să vă ajute să vă atingeți obiectivele de afaceri online.
Pentru a vă ajuta cu pregătirile pentru intervievare, iată 21 de întrebări esențiale de pus înainte de a angaja un web designer:
1) Ce servicii sunt incluse într-un pachet de design web?
De câte ori ați achiziționat un articol, doar pentru a descoperi o minusculă „baterie neinclusă” după ce ați verificat deja? Este un inconvenient enervant cu siguranță, dar să luăm o notă și să spunem că articolul pe care l-ați achiziționat este un site nou pentru afacerea dvs. Dacă nu știți ce este inclus în pachetul de proiectare a site-ului dvs. web ar putea fi un detriment major pentru succesul dvs. online, iar aceste „baterii” ar putea fi servicii care sunt esențiale pentru atingerea obiectivelor dvs. Înainte de a semna orice contracte, asigurați-vă că designerul dvs. web este capabil să vă explice în mod clar ce servicii sunt incluse pachetele lor de design web, împreună cu pachetul care s-ar potrivi cel mai bine nevoilor afacerii dvs. și ale clienților dvs.
2) Cine va lucra pe site-ul meu web?
Comunicarea este esențială pentru o relație de succes cu designerul. Unii web designeri pot lucra independent pe fiecare bucata a site-ului dvs. web, în timp ce alții pot avea o echipă de designeri grafici, scriitori și programatori în cadrul echipei lor pentru a împărți munca pe baza specialităților lor. Indiferent de caz, ar trebui să aveți o înțelegere clară despre cine va fi persoana dvs. de bază pe toată durata proiectului dvs. De web design. Acesta poate fi proiectantul însuși sau poate fi un alt membru al echipei lor care se ocupă de interacțiunile clienților. Ultimul lucru pe care doriți să-l faceți este să confundați comunicările jucând un joc lung de etichete telefonice până când ajungeți la persoana potrivită – mai ales când vine vorba la ceva la fel de important ca site-ul dvs. web.
3) Puteți construi un site web în limita bugetului meu?
Web Designerul ideal va fi transparent cu dvs. despre caracteristicile și serviciile disponibile în limita bugetului dvs. Aceasta include să fii sincer și sincer în ceea ce privește costul muncii lor, chiar dacă asta înseamnă să-ți spui că nu sunt capabili să construiască un site web care să se potrivească nevoilor tale la prețul cu care te simți confortabil. Când priviți prin portofoliul unui designer web, rugați-l să evidențieze proiectele anterioare la care au lucrat cu un buget similar pentru a vă oferi o senzație pentru calitatea și complexitatea designului la care vă puteți aștepta dacă alegeți să lucrați cu ei.
4) Ce zici de crearea de conținut?
Nu se poate nega importanța conținutului în ceea ce privește designul dvs. web. După ce toate imaginile de pe un site web au mult mai puțină semnificație fără cuvinte acolo pentru a adăuga context. Conținutul de pe site-ul dvs. servește pentru a educa, informa și distra cititorii. De asemenea, joacă un rol imens în eforturile dvs. de SEO, oferind motoarelor de căutare ceva de citit și indexat. Din acest motiv, este important să rezolvați detaliile strategiei dvs. de conținut. Vă veți furniza propriul conținut sau designerul dvs. web îl va crea pentru dvs.? Dacă altcineva va scrie conținutul dvs., sunt ușor de urmărit și scrise inteligent exemplele lor de scriere? Ce cuvinte cheie vor fi importante pentru a fi direcționate prin crearea de conținut? Conținutul de pe site-ul dvs. web este la fel de important ca și designul – nu uitați să rezolvați acest detaliu!
5) Cât timp va dura să îmi construiesc site-ul web?
În funcție de amploarea site-ului dvs. web, există diferite așteptări în ceea ce privește timpul de livrare. Acest lucru ar trebui discutat înainte de orice proiectare a site-ului web, astfel încât atât echipa, cât și clientul să se afle pe aceeași pagină. Este important să rețineți că orice cronologie proiectată dată în timpul consultării dvs. este pur și simplu o estimare, nu o garanție. În orice moment pot apărea circumstanțe neprevăzute, încetinind procesul de proiectare. Căutați un designer web care promite o linie de comunicație deschisă în cazul apariției unor neplăceri care vă modifică data de lansare.
6) Voi putea vedea noul meu site web înainte ca acesta să fie terminat?
Este avantajos să puteți vizualiza cel puțin grafica de bază a site-ului web pe măsură ce este construit. Acest lucru vă permite să oferiți feedback pe parcurs, prevenind orice schimbări majore la sfârșitul proiectului. Unele firme de web design vor face un efort suplimentar și vă vor permite să vizualizați și să vă jucați cu un prototip funcțional, în timp ce altele vă vor lăsa complet în întuneric până la final. Este posibil să nu doriți să vizualizați noul dvs. site web până când acesta nu este finalizat oricum, dar ar trebui totuși să vă străduiți să lucrați cu un web designer care vă oferă opțiunea de a verifica progresul său, dacă doriți.
7) Ce se întâmplă dacă nu-mi place designul final?
Chiar dacă ați fost implicat în procesul de proiectare la fiecare pas, există încă șansa ca ceva despre designul final să se simtă în continuare atunci când vedeți totul împărțit. Și este în regulă! Înțelegeți viziunea dvs. pentru site-ul dvs. web mai bine decât oricine și ar trebui să o faceți cunoscută dacă vedeți ceva pe care doriți să îl modificați. Întrebarea devine apoi să aflați câte editări vă sunt disponibile în pachetul de design web. Unii designeri web permit un număr stabilit de editări, alții un număr nelimitat, iar unii deloc fără o taxă suplimentară. Știți în ce vă dedicați din timp, mai ales dacă sunteți cineva cu un ochi ascuțit pentru detaliile fine.
8) Ce se întâmplă dacă trebuie făcute modificări pe site-ul web în viitor?
Acest lucru depinde de ceea ce este inclus în pachetul dvs. De web design. Dacă întreținerea site-ului web este deja încorporată în acel preț de bază, atunci designerul dvs. web va face viitoarele modificări. Dacă nu, atunci aveți două opțiuni: Cumpărați un pachet de întreținere dacă aceasta este o opțiune sau învățați cum să o faceți singur. Dacă alegeți să faceți acest lucru singur, designerul dvs. web ar trebui să vă instruiască în interiorul și în afara backend-ului site-ului dvs. web până când vă simțiți confortabil făcând singuri schimbările viitoare.
9) Sunt incluse serviciile SEO?
Pentru a comercializa în mod eficient produsul sau serviciul dvs., integrarea SEO în site-ul dvs. web este o prioritate majoră. Permite site-ului dvs. web să fie unul dintre site-urile listate de top atunci când clienții caută ceea ce oferiți online. Site-ul dvs. web trebuie să fie codat corect, să respecte cele mai noi standarde și conținutul trebuie să fie optimizat pentru a se asigura că site-ul dvs. web apare atunci când consumatorii caută produsele și serviciile pe care le oferiți. Asigurați-vă că întrebați dacă SEO este un serviciu oferit de echipa dvs. de proiectare a site-ului web și dacă vreun SEO inițial este inclus în prețul site-ului web.
10) Cine deține site-ul meu web?
Politicile variază foarte mult de la o companie la alta. Unii vor permite clienților să aibă propriul nume de domeniu, oferindu-le proprietatea asupra site-ului web și a contului de găzduire. Alții nu pot. Asigurați-vă că știți acest lucru din timp, împreună si dacă trebuie sau nu să plătiți o taxă continuă pentru a menține site-ul în funcțiune.
11) Care este procesul dvs. de proiectare?
Organizarea este esențială pentru menținerea cronologiei proiectului cât mai aproape de data estimată de lansare. Cei mai organizați web designeri vor avea un proces de proiectare încercat și adevărat, care funcționează ca o mașină bine unsă de la început până la sfârșit. Străduiește-te să lucrezi cu un web designer care este capabil să te ghideze cu încredere prin fluxul lor de lucru cu transparență deplină – de la cercetare și dezvoltare inițială până în ziua lansării.
12) Cât de implicat voi fi în procesul de proiectare?
De multe ori, asta depinde de tine. Unii proprietari de afaceri preferă să fie implicați în fiecare etapă a procesului de proiectare, iar alții ar prefera să-și lase web designerul să ia frâiele în întregime. Indiferent de preferință, asigurați-vă că orice designer web pe care îl luați în considerare se află pe aceeași lungime de undă. Ultimul lucru pe care doriți să-l faceți este să vă blocați într-un contract care necesită o implicare mai mult sau mai puțin decât sunteți dispus sau în măsură să oferiți.
13) Cât din site-ul meu web va fi creat intern vs. externalizat?
Unii designeri web gestionează fiecare aspect al site-ului dvs. web pe cont propriu sau în cadrul agenției lor, în timp ce alții pot externaliza anumite elemente ale noului dvs. site web. Externalizarea unor elemente specializate precum tehnologie, video sau redactare poate fi incredibil de benefică pentru a vă oferi produsul finit de cea mai înaltă calitate. Cu toate acestea, poate prezenta, de asemenea, unele complicații unice, cum ar fi contracarările cronologiei din cauza caderilor în comunicare. Proiectantul dvs. web ar trebui să fie transparent cu dvs. dacă vreun aspect al proiectului va fi externalizat, dar este întotdeauna o idee bună să întrebați dacă aceste informații nu vă sunt prezentate dinainte.
14) Site-ul meu web va fi sigur?
Dacă răspunsul la acest lucru este altceva decât un „da” răsunător, este timpul să găsim un alt designer! Este absolut crucial ca site-ul dvs. web să fie sigur – nu numai pentru a proteja orice informație sensibilă de pe site-ul dvs., ci și în scopuri SEO. Google cere ca paginile să aibă un certificat SSL (HTTPS) pentru a fi indexat, iar orice site web fără acesta va fi îngropat și / sau blocat de Chrome. Discutați despre măsurile de securitate care vor fi luate pentru a vă asigura că noul dvs. site web este echipat pentru a vă menține datele și datele clienților în siguranță.
15) Aveți un portofoliu și / sau mărturii ale clienților?
La fel ca întrebarea de mai sus, orice răspuns în afară de „da” ar trebui să ridice unele steaguri roșii majore. Un designer de web ar trebui să fie pregătit și dornic să-și evidențieze cea mai bună muncă și cei mai fericiți clienți. Site-ul web al companiei dvs. nu este o investiție care ar trebui făcută la întâmplare – dacă un potențial web designer nu este în măsură să vă ofere exemple de lucrări anterioare de succes, există șansa ca acesta să nu existe.
16) Cu ce industrii sunteți cel mai familiarizat?
Dacă ați comanda o piesă personalizată de artă abstractă, probabil că nu ați angaja pe cineva specializat în pictura cu realism. Sigur, ei pot înțelege ce presupune arta abstractă, dar s-ar putea să nu fie familiarizați cu micile nuanțe care fac ca o piesă să fie cu adevărat de succes. Același lucru este valabil și pentru site-urile comerciale din anumite nișe. Un designer care a construit multe site-uri web pentru companii de tehnologie B2B poate să nu fie cea mai logică potrivire pentru un brand de frumusețe de comerț electronic, de exemplu. Cei mai mulți web designeri vor putea crea un site web pentru orice industrie, dar cei cu experiență în construirea unor industrii similare cu a dvs. ar putea avea în cele din urmă avantajul.
17) Cum va genera site-ul meu web clienți potențiali?
Cu atât de multă atenție pusă pe aspectul general al noului dvs. site web, este ușor să uitați să discutați despre funcționalitatea acestuia, în raport cu obiectivele dvs. La urma urmei, cât de benefic este cel mai frumos site web din lume dacă nu este conceput într-un mod care să transforme vizitatorii în clienți? În timp ce treceți în revistă aspectul și strategia din spatele noului site propus, rugați-l pe potențialul dvs. web designer să vă arate cum noul site web va fi optimizat pentru a genera și captura clienți potențiali.
18) Site-urile dvs. web sunt create pentru a fi compatibile cu dispozitivele mobile?
Se estimează că 72% din populația lumii va accesa internetul numai prin intermediul smartphone-ului până în 2025. Dacă site-ul dvs. web nu este optimizat pentru vizualizarea mobilă până acum, pierdeți deja un grup masiv de potențiali clienți. Designul web compatibil cu dispozitivele mobile nu este negociabil în zilele noastre – unul care răspunde pe toate dispozitivele pentru a oferi aceeași experiență de vizualizare pe orice ecran de dimensiuni. Clienții dvs. vă vor mulțumi, iar Google va face și acest lucru.
19) De ce ai nevoie de la mine înainte de a începe?
Această întrebare este muzică pentru orice designer web! Și dacă designerul dvs. web vă poate oferi o listă de materiale de care vor avea nevoie pentru a începe proiectul, ar trebui să fie și muzică pentru dvs. Furnizați web designerului orice elemente de marcă de care ar putea avea nevoie pentru a da viață noului dvs. site web, cum ar fi fonturi, culori și imagini. De asemenea, este benefic să trimiteți linkuri către alte site-uri web cu elemente de design care vă plac. Cu cât puteți oferi mai mult, cu atât va fi mai ușor pentru designerul dvs. de web să vă înțeleagă viziunea și să vă mențină proiectul pe drumul cel bun.
20) Cum gestionați plățile?
Există o serie de moduri în care un designer web vă poate factura pentru munca lor. Unele facturează la oră, în timp ce altele au un tarif fix pentru pachetele lor de design web. Unele necesită plata integrală în avans, în timp ce altele lucrează cu dvs. pentru a crea un plan de plată în timp. Înainte de a semna contracte, asigurați-vă că înțelegeți pe deplin pentru ce plătiți, precum și cum și când veți plăti pentru acesta.
21) Ce alte servicii de marketing oferiți?
Dacă marketingul nu este ceva ce afacerea dvs. este capabil să gestioneze intern, poate fi avantajos să colaborați cu o agenție de marketing digital care se ocupă și de designul web. Servicii precum SEO, crearea de conținut și chiar social media funcționează în tandem cu site-ul dvs. web, deci ar putea avea sens să căutați un ghișeu unic pentru toate eforturile dvs. de marketing. Atunci când designerul dvs. își dezvoltă site-ul web având în vedere fiecare dintre aceste elemente, strategia dvs. generală de marketing va fi mai coezivă – și probabil veți economisi bani păstrând totul sub un singur acoperiș.
––––––––––––
Punând întrebările corecte în față, puteți evita majoritatea capcanelor majore care fac ca multe proiecte de design web să ia o schimbare în rău. Site-ul dvs. web stabilește scena pentru succesul afacerii dvs. pe web, deci este esențial să aveți o relație solidă de lucru cu designerul dvs. web. Merită absolut să vă faceți timp pentru a vă face diligența, pentru a pune întrebări productive și pentru a aduna toate faptele necesare înainte de a începe acest pas important următor.
Comentarii recente